Motorcrosser Nancy van de Ven moet genoegen nemen met derde plaats

Ze kwam sterk uit de startblokken, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in concurrenten Courtney Duncan en Larissa Papenmeier. De Vlissingse motorcrosser Nancy van de Ven eindigde in de eerste manche van de Grand Prix van Imola (Italië) vanmiddag op de derde plaats. In de strijd om de wereldtitel moet ze inmiddels negentien punten goedmaken op de Nieuw-Zeelandse Duncan.

Archiefbeeld: Nancy van de Ven (foto: Sidi Sport)

Goede start

Van de Ven - de nummer twee van de wereld - snelde al vlug naar de eerste plek en zette zowel in de eerste als derde ronde de snelste ronde op het bord. Maar gedurende de race kwam haar grootste concurrent Duncan sterk terug. In de zevende ronde verloor Van de Ven haar koppositie en uiteindelijk moest ze ook nog toezien hoe Papenmeier een plekje opschoof.

Revanche

Papenmeier eindigde op 8 seconden achterstand van winnaar Duncan. Van de Ven - die begin deze maand nog geopereerd werd aan haar knie - gaf 23 seconden toe. Morgen, tijdens de tweede manche, kan ze revanche nemen. Na Imola volgt nog een laatste Grand Prix. Die wordt in september verreden.

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen Nancy van de Ven motorcross
Deel dit artikel:

Reageren