Eersteklasser Kloetinge wint in beker knap van derdedivisionist Lienden

Eersteklasser Kloetinge is erin geslaagd door te stoten naar de tweede kwalificatieronde van de KNVB Beker. In eigen huis won de ploeg met 1-0 van derdedivisionist FC Lienden.

Kloetinge begon meteen vanaf het eerste fluitsignaal goed aan de wedstrijd. De thuisploeg kreeg voor rust de beste kansen. Ronaldo Meijer was twee keer dichtbij, maar kon dankzij knap keeperswerk van Liendens Menno Heus niet profiteren. En pal voor de thee schoot aanvaller Daan Esser de bal van dichtbij net over het doel.

Lienden, dat in de competitie toch twee treetjes hoger speelt, wist daar in de eerste helft slechts een goede tegenaanval tegenover te zetten. Ex-Feyenoord-speler Guyon Fernandez schoof de bal vanaf drie meter op Kloetinge-doelman Nando Pijnenburg.

Doelpunt

Na rust was het na een uur spelen dan wel raak voor Kloetinge. Aanvaller Jeremy Hubregtse schoot vanaf de penaltystip knap binnen. De scheidsrechter wees pal daarvoor naar de stip omdat de doelman Klaas van Hecke had neegehaald. Lienden drong daarna nog wel aan, maar wist geen grote kansen meer te creëren.

Kloetinge bekert zo knap door. De ploeg speelt in de volgende ronde op 24, 25 of 26 september tegen een nu nog niet bekende tegenstander.

Scoreverloop

1-0 Hubregtse (62/pen)

Opstelling Kloetinge

Pijnenburg, Fitsch, Jaap Esser, De Jonge, Van Hecke, Van den Dries, Mulder, Wijkhuijs, Meijer, Daan Esser (Van der Poel/66), Hubregtse (Huub van Hecke/86)

Meer over dit onderwerp:
voetbal Kloetinge KNVB Beker Lienden
Deel dit artikel:

Reageren