Hoek bekert verder na winst in doelpuntrijk duel tegen TOP

Hoek heeft de eerste officiële wedstrijd van het seizoen met overtuigende cijfers gewonnen. De amateurs van TOP werden met 2-6 verslagen, waardoor Hoek zich plaatst voor de volgende kwalificatieronde van de KNVB-beker. Erwin Franse was in de tweede helft drie maal trefzeker voor Hoek.

Hoek startte tegen eersteklasser TOP sterk en creëerde in het eerste kwartier al vier goede kansen om de score te openen. Toch duurde het een klein halfuur voordat interim-trainer David Destorme voor het eerst kon juichen en daarbij kreeg Hoek ook nog hulp van de Brabanders. Mitch Pennings passeerde zijn eigen doelman. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Hoek, maar vlak voor tijd werd het op curieuze wijze toch gelijk. Hoek kreeg een vrije trap tegen wegens commentaar op de leiding door Gert-Jan van Leiden. Die vrije trap werd op de arm van Jonathan Constansia geschoten en TOP kreeg een strafschop die door Stijn van den Broek werd benut.

Hattrick Franse

Ondanks die tegenslag kwam Hoek in de tweede helft niet meer in de problemen. Erwin Franse scoorde vlak na rust de 1-2, niet veel later gevolgd door de 1-3 van Constansia. Na opnieuw een benutte strafschop van Van den Broek mocht TOP weer hopen, maar een minuut later (67e minuut) scoorde Franse de 2-4. In het laatste kwartier kwamen daar nog twee doelpunten van Hoek bij. Ruben de Jager scoorde een kwartier voor tijd de 2-5, waarna het slotakkoord opnieuw voor Franse was.

Trond Sollied

Onder interim-trainer Destorme boekt Hoek dus een eenvoudige zege en tankt het vertrouwen richting de start van de competitie van volgende week. Eerder deze week werd bekend dat Hoek de Noor Trond Sollied graag als nieuwe trainer wil presenteren. Vandaag kwam er nog geen duidelijkheid over het al dan net aanstellen van de oud-trainer van onder anderen Club Brugge en Heerenveen.

Scoreverloop

0-1 Mitch Pennings (29/ed)
1-1 Stijn van den Broek (41/pen)
1-2 Erwin Franse (49)
1-3 Jonathan Constansia (56)
2-3 Stijn van den Broek (66/pen)
2-4 Erwin Franse (67)
2-5 Ruben de Jager (76)
2-6 Erwin Franse (81)

Opstelling Hoek

Nicholas Skverer, Fabian Wilson, Gert-Jan van Leiden, Alexander Embrechts, Karim Bannani, Reguillo Vandepitte (Sven Mbikilu/81), Rik Impens, Jonathan Constansia (Steven Smulder/74), Erwin Franse, Ruben de Jager, Francis Kabwe Manengela (Abdoe Abdendi/81)

Deel dit artikel:

Reageren