Toeristen krijgen vrolijke hulp van extra medewerker op tolplein Westerscheldetunnel

"Normalerweise können Sie hier nicht bezahlen, aber ich will das jetzt einmal machen für Sie", legt tolgaarder Karin Rouw uit aan een Duitse toerist, die contant wil betalen op een T-tag baan op het tolplein van de Westerscheldetunnel. Rouw werkt al sinds de opening van de tunnel als tolgaarder. Meestal zit ze in het tolhokje, maar in de zomer loopt ze ook rond om mensen te helpen die een verkeerde rijbaan hebben gekozen. In de drukke zomermaanden zet de tunnel een extra medewerker in op het tolplein voor een betere doorstroming.

Die medewerker helpt passanten die in de problemen komen bij de tolpoortjes en zorgt voor een goede doorstroming. Zeker toeristen komen soms in de verkeerde rijbaan uit. Zo staan ze met een pinpas bij de creditkaartlezer of komen ze er te laat achter dat je niet gewoon kan betalen bij een T-tag baan. Dan komen medewerkers zoals Karin Rouw helpen: "De omgang met de mensen is hartstikke leuk en geen een dag is hetzelfde." Rouw denkt voorlopig nog niet aan stoppen.

Hoe dan wel?

"De mensen komen hier echt hard voorbij gereden", zegt Rouw terwijl ze op een van de kleine stoepjes tussen de rijbanen staat. Ze roept daarom de passanten op om voor ieders veiligheid het tolplein wat zachter te benaderen. Ook worden veel problemen voorkomen als mensen goed op de borden kijken waar ze kunnen betalen. Maar aan de andere kant zegt een enthousiaste en lachende Rouw: "Er moet ook niet te veel goed gaan, want anders hebben wij geen werk meer."

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Westerscheldetunnel zomer tolplein drukte
Deel dit artikel:

Reageren