Toeristen krijgen vrolijke hulp van extra medewerker op tolplein Westerscheldetunnel

Toeristen krijgen vrolijke hulp van extra medewerker op tolplein Westerscheldetunnel
Toeristen krijgen vrolijke hulp van extra medewerker op tolplein Westerscheldetunnel © Omroep Zeeland
Met veel plezier en humor helpt Karin Rouw toeristen die bij de verkeerde slagboom staan.
Die medewerker helpt passanten die in de problemen komen bij de tolpoortjes en zorgt voor een goede doorstroming. Zeker toeristen komen soms in de verkeerde rijbaan uit. Zo staan ze met een pinpas bij de creditkaartlezer of komen ze er te laat achter dat je niet gewoon kan betalen bij een T-tag baan. Dan komen medewerkers zoals Karin Rouw helpen: "De omgang met de mensen is hartstikke leuk en geen een dag is hetzelfde." Rouw denkt voorlopig nog niet aan stoppen.
Een extra tolgaarder bij de tunnel zorgt voor een goede doorstroming

Hoe dan wel?

"De mensen komen hier echt hard voorbij gereden", zegt Rouw terwijl ze op een van de kleine stoepjes tussen de rijbanen staat. Ze roept daarom de passanten op om voor ieders veiligheid het tolplein wat zachter te benaderen. Ook worden veel problemen voorkomen als mensen goed op de borden kijken waar ze kunnen betalen. Maar aan de andere kant zegt een enthousiaste en lachende Rouw: "Er moet ook niet te veel goed gaan, want anders hebben wij geen werk meer."
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>