Motorcrosser Nancy van de Ven buiten top drie in Italiaanse Grand Prix

De Vlissingse motorcrosser Nancy van de Ven is in de tweede manche van de Grand Prix van Imola (Italië) niet verder gekomen dan de vierde plaats. De wereldtitel lijkt daarmee - met nog slechts één Grand Prix te gaan - definitief uit zicht.

Archiefbeeld: Nancy van de Ven (foto: Orange Pictures)

Van de Ven - die in de eerste manche derde werd - lag lang op de tweede plek, achter de Duitse Larissa Papenmeier. Maar halverwege de wedstrijd kwam de Nieuw-Zeelandse nummer één in het wereldtitelklassement op. Duncan reed uiteindelijk naar de eerste plaats, voor Papenmeier. Van de Ven verloor vervolgens ook nog de derde plaats aan de Belgische Amandine Verstappen.

Achterstand

Met nog slechts één Grand Prix en dus twee manches te gaan, in september in Turkije, is de wereldtitel waar Van de Ven voorafgaand aan het seizoen zo op hoopte, ver weg. Het verschil tussen nummer één Duncan en Van de Ven bedraagt inmiddels 26 punten. Per manche verdient de winnaar 25 punten, de nummer 2 krijgt 22 punten en de nummer 3 20. Na de voorlaatste Grand Prix is Van de Ven staat Van de Ven derde in het algemeen klassement, pal achter Papenmeier.

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen Nancy van de Ven motorcross
Deel dit artikel:

Reageren