Mosseldag in Yerseke én Hongkong

De traditionele mosseldag in Yerseke bood gisteren de vertrouwde onderdelen: authentieke kotters, een braderie, proeverijen, vaartochten en vooral héél veel mosselen. Het evenement, dat elke derde zaterdag van augustus wordt georganiseerd, trekt jaarlijks zo'n 50.000 bezoekers. Omroep Zeeland zendt maandag na het nieuws een uitgebreide reportage uit over de mosseldag in Yerseke.

Ook in Hongkong

Niet alleen in Yerseke, maar ook in Hongkong werd een mosseldag georganiseerd. Een grootschalige mosseltafel moest de Zeeuwse mossel nog meer op de kaart zetten. Er waren genodigden van zowel de Chinese als Nederlandse overheid, groothandels en chefs. Ook 'gewone' bezoekers waren welkom. Het festival was met duizend bezoekers uitverkocht.

Ook Praag volgt in september: de Tsjechische hoofdstad organiseert voor het eerst een festival om de Zeeuwse zeevrucht te promoten. Ongeveer 150 restaurants zullen speciale gerechten serveren die met mosselen uit Zeeland zijn gemaakt.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Yerseke Mosseldag
Deel dit artikel:

Reageren