'Zonder de Vlissingse samenleving gaat het De Piek niet lukken'

Podium De Piek in Vlissingen mag nog twee jaar door. Zonder geld van de gemeente. Daarom zijn er veel handjes nodig om het poppodium te runnen, publiek om de zaal te vullen en natuurlijk muzikanten om op het podium te staan. Zondagmiddag hield het bestuur een speciale wervingsmiddag om die broodnodige Vlissingers op te roepen hen te helpen.

Het nieuwe bestuur van Stichting Podium De Piek in Vlissingen kreeg in juni van dit jaar te horen dat het het gebouw tot september 2021 kan huren. Dus komt het erop aan De Piek als vrijwilligersorganisatie toekomstbestendig te maken. Voorzitter: Kevin van Gorkom: "We hadden niet durven dromen dat we nog twee jaar verder kunnen, maar zonder hulp van de Vlissingers gaat dat niet lukken."

Daarom is de organisatie op zoek naar barpersoneel, technici, kaartverkopers maar natuurlijk ook publiek en muzikanten. Van Gorkom: "We nodigen bands en muzikanten van harte uit om bij ons de presentatie van een nieuw album te doen. Dan kunnen we elkaar versterken."

De Piek draait volledig op vrijwilligers. In tegenstelling tot poppodium De Spot in Middelburg en Het Beest in Goes. Van Gorkom: "Onze organisatie is kwetsbaar maar ik heb het volle vertrouwen dat we met behulp van jong talent, een toekomstig educatieprogramma en nieuwe vrijwilligers op kunnen naar weer 50 jaar De Piek."

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren