Spannende dag voor veel kinderen: de scholen beginnen weer

Als u vanmorgen de weg op gaat dan zal het u misschien wel opvallen: de scholen beginnen weer. Dat betekent kriebels in de buik bij de kinderen, haast bij ouders om op tijd te zijn en meer verkeer op de weg. Veilig Verkeer Nederland voert ook dit jaar weer de campagne 'De scholen zijn weer begonnen' om weggebruikers hier op te attenderen.

Wij gaan weer naar school. (foto: Omroep Zeeland)

In de meeste steden en dorpen hangen de spandoeken of staan borden aan de kant van de weg. Ze zijn vooral gericht op automobilisten die in de zomervakantie gewend zijn geraakt aan weinig verkeer. Volgens Veilig Verkeer Nederland is er ook jaarlijks na de zomervakantie een piek te zien in het aantal ongelukken met fietsers.

Omdat Zeeland gemiddeld meer kleine dorpen kent en minder steden, wonen Zeeuwse kinderen gemiddeld wat verder van school af dan andere kinderen in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat de meeste kinderen op de fiets naar school gaan, zo'n 46 procent. Daarna volgt lopen en op drie staat de auto.

De eerstvolgende schoolvakantie in Zeeland is de herfstvakantie die op 12 oktober begint.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
scholen vakantie
Deel dit artikel:

Reageren