Afscheid van een Terneuzens icoon

Duizenden Terneuzenaren hebben erin gezeten maar woensdag is het klaar. De zweefmolen in de Terneuzense speeltuin Oranjekwartier gaat weg. Het toestel is vijftig jaar oud en voorbij de houdbaarheidsdatum. Er komen twee andere toestellen voor terug.

Zweefmolen speeltuin Terneuzen (foto: Omroep Zeeland)

Sinds een tijdje wiebelde de zweefmolen en in de bovenbalk zit een kromming. Volgens beheerder Ronald Roelands is de zweefmolen een begrip voor veel Terneuzenaren: "Veel mensen zijn met de zweefmolen opgegroeid. Er hebben ontelbaar veel mensen in gevlogen en dat gaf toch een bijzonder gevoel." De meeste speeltoestellen gaan tien tot vijftien jaar mee en deze zweefmolen dus vijftig jaar.

Dit soort zweefmolens worden niet meer gemaakt in Nederland. Ze zijn lastig te maken vanwege de strengere veiligheidseisen. "Er is nog één bedrijf bezig om een zweefmolen door de keuring te krijgen. Als dat lukt dan hebben we eventueel wel interesse." Op de plaats van de zweefmolen in Terneuzen komen twee nieuwe toestellen te staan.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Terneuzen speeltuin zweefmolen Oranjekwartier
Deel dit artikel:

Reageren