Alle verdachten overval Hrieps in Nederland

Een 22-jarige man uit Goes die verdacht wordt van betrokkenheid bij de overval op Hrieps, is uitgeleverd aan Nederland. De man zat vast in België omdat hij op het vliegveld in Brussel werd aangehouden door de Belgische politie. Hij stond op het punt op vakantie te gaan.

De ruit in de voordeur werd door drie gemaskerde mannen ingeslagen om binnen te komen (foto: HV Zeeland)

De overval op festival Hrieps

De overval werd in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 mei rond 03.15 uur gepleegd. De 25ste editie van festival Hrieps was net klaar en de dagopbrengst was nog geen kwartier eerder naar het ouderlijk huis van organisator Hugo Kramer in Grijpskerke gebracht.

Drie gemaskerde overvallers drongen het huis binnen door een steen door de ruit te gooien. Eenmaal binnen eisten de overvallers het geld van de bewoonster. Ze gingen er vervolgens met piepende banden vandoor. Hoeveel geld er precies gestolen is is onduidelijk. De organisatie van Hrieps schat het bedrag op meer dan een half miljoen euro.

Uitlevering duurde wat langer

Volgens het Openbaar Ministerie wilde de man eerder aan Nederland worden uitgeleverd. De vakantieperiode in België zorgde voor wat vertraging. Aanstaande woensdag wordt besloten of de man langer in voorarrest blijft zitten.

De andere twee verdachten

Naast de 22-jarige Goesenaar, zijn er nog twee verdachten opgepakt voor de overval op de Hrieps-opbrengst. Het gaat om een 24-jarige Vlissinger en een 20-jarige Goese. Hun voorarrest werd eerder al met dertig dagen verlengd. Voor de vrouw betekent dat dat ze op 3 september hoort of ze langer vast moet blijven zitten. Voor de de 24-jarige Vlissinger wordt er op 17 september opnieuw gekeken naar zijn voorlopige hechtenis.

Over de rol die de drie verdachten hebben gespeeld bij de overval op Hrieps, doen de politie en het Openbaar Ministerie nog geen uitspraken.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
overval voorarrest Hrieps
Deel dit artikel:

Reageren