Statenlid stapt per direct uit Forum voor Democratie

Zeeuws Statenlid Robert Brunke verlaat per direct de fractie van Forum voor Democratie. Dat meldt Brunke in een persbericht. Hij gaat zelfstandig verder met een nieuwe politieke partij. "FvD is niet meer de partij waar ik 2,5 jaar geleden lid van ben geworden."

Zeeuws Statenlid Robert Brunke stapt per direct uit Forum voor Democratie (foto: Omroep Zeeland)

Brunke geeft aan zich niet meer thuis te voelen bij FvD. "Aanleiding is de handelswijze van het partijbestuur aangaande het beleid en de interne machtsstrijd die via de media wordt uitgevochten." Hij schrijft zich niet in de politieke koers en uitlatingen van de partij te herkennen. Na het zomerreces komt hij daarom in de Zeeuwse Staten terug met een nieuwe partij: Nieuw Nederland.

"De achterban morde al langer, merkte ik als ik met hen in gesprek was", legt Brunke zijn besluit uit. "De standpunten en uitlatingen van Thierry Baudet ondersteun ik niet meer."

Volgens Brunke heeft zijn besluit niets te maken met het opstappen van twee Eerste Kamerleden van Forum voor Democratie vandaag. "Ik heb deze beslissing al op 14 augustus genomen."

Robert Brunke legt zijn besluit om af te splitsen uit

Verschillende politieke partijen

Brunke was eerder lid van de Lokale Partij Vlissingen (LPV) en daarna van Progressief Ondernemend Vlissingen (POV). In 2018 stond Brunke nog op kieslijst voor deze partij, maar hij werd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen niet verkozen.

Op 20 maart 2019 werd Brunke wél als Zeeuws Statenlid gekozen. Hij stond voor Forum voor Democratie op plek 3 op de kieslijst. Forum kwam toen met vijf zetels in de Provinciale Staten.

Meer over dit onderwerp:
Forum voor Democratie Robert Brunke
Deel dit artikel:

Reageren