Cees Liefting verlaat politiek Terneuzen

Cees Liefting (61) stapt uit de gemeentepolitiek in Terneuzen. Hij stopt als raadslid en fractievoorzitter van de PvdA. Liefting was 15 jaar wethouder, van 2003 tot vorig jaar. Toen kwam de PvdA in de oppositie terecht.

Cees Liefting (PvdA Terneuzen) (foto: Omroep Zeeland)

Volgens Liefting voelt het niet goed als hij oud-wethouder vanaf de andere kant van de tafel nu opeens het college moet controleren waar hij zelf deel van uitmaakte. Bovendien wil hij plaatsmaken voor de jongere generatie. Zijn opvolger Laszlo van de Voorde is 30 jaar.

"Het is genoeg geweest. Ik heb er een tijd over nagedacht. Ruim een jaar lang ben ik raadslid geweest en heb ik mijn bijdrage kunnen leveren, maar deze zomer heb ik besloten dat er plaats gemaakt moet worden voor vernieuwing. Er zijn redenen, praktisch en persoonlijk van aard. Ik dacht: dit moet ik niet doorzetten", vertelt Liefting in het radioprogramma Zeeland wordt wakker.

Tolvrije Westerscheldetunnel

Liefting heeft zich als wethouder en later ook als raadslid altijd ingezet voor een tolvrije Westerscheldetunnel. Als wethouder kreeg hij landelijke belangstelling toen hij met het plan kwam om twintig Terneuzenaren die vier jaar in de bijstand zaten een basisinkomen te geven. Dat plan haalde het uiteindelijk niet.

Liefting legt uit waarom hij de politiek verlaat

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen Terneuzen PvdA Cees Liefting
Deel dit artikel:

Reageren