Veerboot nog lange tijd uit de vaart

Voor onbepaalde tijd vaart het fietsvoetveer Vlissingen-Breskens met maar één boot. Het defect aan de Willem-Alexander blijkt groter dan verwacht, waardoor die de komende tijd niet kan worden ingezet. Passagiers kunnen daardoor maar één keer per uur naar de overkant.

Westerschelde Ferry (foto: Anne-Marie van Iersel)

Veerboot Willem-Alexander ligt er al sinds 8 augustus uit met een kapotte generator, die daardoor de schroef niet meer kan aandrijven. Nu blijkt dat het probleem veel groter is, waardoor het apparaat vandaag op transport is gegaan naar de leverancier. Die gaat de generator onderzoeken en kan over anderhalve week pas bepalen wat er aan de hand is.

Volgens Martin Martens van de Westerschelde Ferry komt het defect op een zeer ongelukkig moment, omdat augustus één van de drukste maanden is. "Het blijft techniek wat kapot kan gaan. Dit is overmacht." Toeristen maken in de zomerperiode veelvuldig gebruik van de verbinding tussen Breskens en Vlissingen.

Bussen bij drukte

Op vastgestelde tijden worden bussen ingezet tussen Vlissingen en Breskens om de drukte op te vangen. Dit gebeurt volgens Martens vooral aan het einde van de dag. "Maar als daar op andere momenten behoefte aan is, worden ze ook ingezet." Achter de bussen rijdt een bakwagen mee, waardoor er ook fietsen kunnen worden vervoerd.

Vanuit Breskens vaart de boot om 18 minuten over het hele uur, vanuit Vlissingen is dat 12 minuten voor het hele uur.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Reageren