Pattinama-Kerkhove geeft grote voorsprong weg en verliest bij US Open

Lesley Pattinama-Kerkhove is in de eerste voorronde van de US Open uitgeschakeld. De tennisster uit Zierikzee leek in de openingsronde van het Grand Slam toernooi in New York op weg naar een eenvoudige zege, maar verloor uiteindelijk nipt van de Zweedse Johanna Larsson: 6-3 6-7 6-7.

Lesley Kerkhove uitgeschakeld bij US Open (foto: Orange Pictures)

Pattinama-Kerkhove trof met Larsson een sterke tegenstander, want de Zweedse is de voormalig nummer 45 van de wereld. Na een 2-0 achterstand in het begin van de wedstrijd greep Pattinama-Kerkhove het initiatief en won ze zonder al te veel moeite de eerste set met 6-3. In de tweede set zette de beste Zeeuwse tennisster die lijn voort. Ze kwam met 3-0 en 5-2 voor en leek op weg naar een eenvoudige zege. Toch ging het in die tweede set nog mis. Larsson won vier games op rij en kwam 6-5 voor, Pattinama-Kerkhove sleepte nog wel een tiebreak uit het vuur, maar die ging met 7-2 naar Larsson.

Nog een tiebreak

Die harde klap dreunde aan het begin van de derde set nog na bij Pattinama-Kerkhove. Ze kwam 2-0 achter en nu had de Zweedse de beste papieren om de tweede ronde te bereiken. Maar de Zeeuwse kwam terug en had bij een 5-4 en 6-5 voorsprong de kans om het af te maken. Dat lukte niet. Larsson sleepte opnieuw een tiebreak uit het vuur en won ook die: 7-3.

Hoofdtoernooi

Pattinama-Kerkhove plaatst zich zo niet voor het hoofdtoernooi van de US Open in New York. Dat lukte haar tot nog toe alleen in 2017.

Meer over dit onderwerp:
tennis US Open Lesley Pattinama-Kerkhove
Deel dit artikel:

Reageren