Foutje of toekomstplan? Goeree-Overflakkee door GroenLinks ingelijfd bij Zeeland

GroenLinks rekent Goeree-Overflakkee bij de provincie Zeeland
GroenLinks rekent Goeree-Overflakkee bij de provincie Zeeland © GroenLinks
Op de kaart worden de provincies getoond waar GroenLinks meebestuurt, dat zijn er 8 van de 12, maar dan moet de partij wel heel Zuid-Holland groen kleuren natuurlijk...

Met open armen

Tegelijkertijd hoor je ons niet klagen. Wij Zeeuwen verwelkomen de inwoners van Goeree-Overflakkee uiteraard met open armen, onder meer omdat ze ook al een variant van het Zeeuws spreken. Wij hopen dan ook dat dit geen foutje is van GroenLinks, maar een toekomstplan. Wellicht is hier sprake van een soort Freudiaanse verkaarting?
Zelf denken de inwoners daar ongetwijfeld anders over, getuige de Facebookpagina Flakkee ligt niet in Zeeland. Op die pagina, opgericht door Pepijn Quist uit Dirksland, kunnen de bewoners van Goeree-Overflakkee zich beklagen over de vele malen dat deze fout gemaakt wordt.

Veel gemeen met Zeeland

Sterker nog, in sommige gevallen gebeurt dit expres. De toeristische organisatie VVV Zeeland rekent Goeree-Overflakkee al jaren bij Zeeland op de eigen website. Volgens het Zeeuwse VVV is dat logisch, omdat het Zuid-Hollandse eiland veel gemeen heeft met Zeeland. Ook pleitte scheidend burgemeester van Reimerswaal Piet Zoon bij zijn vertrek ervoor om Goeree-Overflakkee bij Zeeland te rekenen.

Lees ook:

Vanuit dat perspectief bezien is die foute kaart van GroenLinks zo gek nog niet. Toch betwijfelen wij dat GroenLinks dit expres heeft gedaan, waarschijnlijker is dat het simpelweg een kwestie is van: foutje, bedankt.

Fouten met Zeeuwse topografie

Sowieso worden er regelmatig fouten gemaakt met de Zeeuwse topografie. Van een Belgisch Zeeuws-Vlaanderen tot een gedempte Oosterschelde en van een Terneuzen op Tholen tot een kerncentrale bij Axel, een bloemlezing:

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>