Scholieren maken weer dankbaar gebruik van Pontje Sluiskil

Het pontje van Sluiskil zal dit hele schooljaar gewoon blijven varen. En dat is goed nieuws voor de vele scholieren die er sinds deze week weer gebruik van maken. Het was nog even spannend, want deze zomer bleek dat het pontje voor 50.000 euro gerepareerd moest worden. De kosten zijn voorgeschoten door Scheepswerf de Schroef.

De pont is voor veel passagiers onmisbaar, scholieren en werknemers maken er dagelijks gebruik van. "Als de brug open is dan moet je heel lang wachten en dan kom ik te laat op school. Dankzij dit pontje kom ik altijd op tijd", zegt de 13-jarige Devano Boonman. "Ik hoop dat die blijft varen want het is toch een aanwinst voor Sluiskil. Het pontje hoort gewoon bij Sluiskil vind ik", voegt Monique Rompa eraan toe.

Hout in de schroef

Deze zomer bleek tijdens gepland onderhoud dat de schroef en de schottel (het mechanisme) van de boot kapot waren. "We zijn tegen een balk aangevaren die in de schroef is gekomen", vertelt Meerten Dallinga voorzitter van stichting Behoud Pont Sluiskil.

North Sea Port heeft al een toezegging gedaan om mee te helpen de reparatiekosten te dekken. Dat is alleen niet genoeg en daarom hoopt Dallinga ook op steun van de gemeente en de provincie. "We zijn nu bezig met verzoeken indienen om daar wat geld los te krijgen dus we moeten even afwachten wat daaruit komt", aldus Dallinga.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Reageren