Vlissingen geeft financiële steun aan oorlogsfilm

De gemeente Vlissingen draagt 50.000 euro bij aan de Nederlandse oorlogsfilm De Slag om de Schelde. Ook wordt er facilitaire steun verleend, omdat er op verschillende locaties in de stad wordt gefilmd.

Indrukwekkende herdenking van de Slag om de Schelde (foto: Omroep Zeeland)

De Slag om de Schelde vertelt het verhaal van drie jongeren tijdens de bloedige slag eind 1944. Volgens de makers moet het een film worden met grote oorlogsscènes, maar ook met menselijk drama. Paula van Oest schreef het scenario en de regie is in handen van Matthijs van Heijningen jr. De film wordt gemaakt in opdracht van het Nationaal Fonds voor Vrede en Veteranen. Eind 2020 is de première en in het najaar starten de opnames.

Vlissingen speelt hoofdrol

Volgens het college van Burgemeester en Wethouders wordt financiële bijdrage verleent, omdat de stad een hoofdrol speelt. Ook kan Vlissingen volgens B&W internationaal op de kaart worden gezet. De 50.000 euro is al opgenomen in de begroting.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Walcheren Vlissingen Slag om de Schelde
Deel dit artikel:

Reageren