Meisje (12) wil niet uit gracht Middelburg komen, brandweer brengt haar aan wal

Brandweer sleurt weggelopen meisje Middelburgse gracht uit
Verschillende brandweerkorpsen en de politie werden rond 22.10 uur opgeroepen naar Achter de Houttuinen in Middelburg. Het meisje bleef weigeren het water uit te komen en is uiteindelijk door duikers van de brandweer bij de Seissingelbrug uit het water gehaald. Zo'n twintig minuten na de melding, berichtte de veiligheidsregio dat het meisje weer op de kant stond.

Vermist meisje

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio ging het om een meisje van 12 jaar oud, dat eerder op de avond als vermist werd opgegeven. Rond 21.50 uur werd daarvoor een Burgernetbericht uitgestuurd. Tijdens de zoektocht werd ontdekt dat ze in de gracht zwom.
Nadat ze uit het water was gehaald, is het meisje door het medisch personeel in de ambulance onderzocht en naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ze onderzocht op onderkoelingsverschijnselen. De politie meldt dat ze vervolgens is overgedragen aan haar eigen zorgkader.
Meisje zwemt in gracht Middelburg
Meisje zwemt in gracht Middelburg © HV Zeeland
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>