Zeeland wordt wakker: meisje in gracht, dementiecursus en rolstoelstrand

Goedemorgen Zeeland! Dit is het nieuws van donderdagochtend 22 augustus.

Het meisje werd ter hoogte van Seisbinnenbrug uit het water gehaald. (foto: HV Zeeland)

Twaalfjarig meisje weigert uit Middelburgse gracht te komen

De brandweer heeft gisteravond een twaalfjarig meisje uit de Binnengracht in Middelburg gehaald. Het meisje was eerder die avond als vermist opgegeven. Tijdens een zoektocht werd ze al zwemmend in de gracht aangetroffen.

Lees ook:

Het strand is nu tijdelijk helemaal toegankelijk voor rolstoelers. (foto: Omroep Zeeland)

Tóch het strand op

Met je eigen rolstoel het strand op. Dat kan de komende twee weken in Domburg. Op het strand zijn speciale matten gelegd die het mogelijk maken om bij de zee te komen.

Lees ook:

Borselse ondernemers krijgen dementietraining. (foto: Omroep Zeeland)

Dementievriendelijke winkels

Winkeliers in de gemeente Borsele hebben les gekregen in hoe ze dementie kunnen herkennen. Daardoor kunnen ze klanten met die ziekte beter helpen, bijvoorbeeld als die verward aan de kassa staan. De training werd gegeven door vrijwilligers van samendementievriendelijk.nl in Heinkenszand.

Lees ook:

Koolmees in 's-Heerenhoek (foto: Astrid Wiessner Hoog)

Weer

Ook vandaag weer een zonnige dag. Er komt hoogstens wat sluierbewolking voorbij. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind wordt het rond de 23 graden.

Na vandaag draait de wind naar oostelijke richting en komt warmere lucht binnen. De zon blijft volop schijnen en het wordt dagelijks iets warmer, totdat we op zondag lokaal op 31 graden komen.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Zeeland algemeen Zeeland wordt wakker
Deel dit artikel:

Reageren