50PLUS: Langdurige uitval veerboot is onacceptabel

De langdurige uitval van een van de twee veerboten in de veerdienst Vlissingen-Breskens is onacceptabel. Dat vindt de 50PLUS-fractie in Provinciale Staten. De partij heeft hierover vragen gesteld aan het dagelijks provinciebestuur.

Veerboot tussen Breskens en Vlissingen (foto: Jan Daniëls | Verzeeuwigd)

De veerboot Willem Alexander is vanwege een technisch defect terug naar de leverancier vervoerd. Daardoor blijft alleen de andere veerboot over, de Prinses Maxima. Die vaart tot nader order volgens een eenuursdienst. Hoe lang de veerdienst het met één veerboot moet doen, is nog niet bekend.

Hard getroffen

Volgens de 50PLUS-fractie worden scholieren en werknemers die dagelijks de boot pakken van en naar school en werk hard getroffen door deze langdurige uitval. Die uitval mag volgens de partij 'beslist geen dagen of weken in beslag nemen'.

Verder vindt de 50PLUS-fractie het vreemd dat deze langdurige uitval via de pers naar buiten kwam, en dat pas na twee weken. De partij wil nu weten of het dagelijks provinciebestuur hiervan eerder al op de hoogte was gebracht en zo ja, waarom die informatie niet met Provinciale Staten is gedeeld.

Voorraad reserveonderdelen

Ook wil 50PLUS weten wat het provinciebestuur gaat doen om de continuïteit van de Westerschelde Ferry in de toekomst te kunnen garanderen. De partij pleit onder meer voor het aanleggen van een voorraad reserveonderdelen, zodat een veerboot bij technische mankementen sneller weer in de vaart genomen kan worden.

In dit geval wordt het defect veroorzaakt door het uitvallen van een generator. Uit onderzoek moet nu blijken wat er aan die generator mankeert. De resultaten van dat onderzoek worden een dezer dagen verwacht. In de tussentijd worden bussen ingezet om de ergste drukte op te vangen.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren