36 reacties op vacature burgemeester Noord-Beveland

Er zijn 36 kandidaten voor het burgemeesterschap van de gemeente Noord-Beveland, 13 vrouwen en 23 mannen hebben gesolliciteerd. De leeftijd van de sollicitanten ligt tussen de 30 en 62 jaar. Noord-Beveland zoekt een opvolger van Letty Demmers, momenteel waarnemend burgemeester van de kleinste gemeente van Zeeland.

Noord-Beveland (foto: Omroep Zeeland)

Negen sollicitanten hebben geen ervaring in een politiek-bestuurlijke functie. De politieke voorkeur van de kandidaten is verdeeld. Acht zijn verbonden aan de VVD, vijf aan het CDA, vier aan GroenLinks, drie aan D66 en de ChristenUnie en twee aan een lokale partij. De laatste drie kandidaten zijn van de SGP, 50Plus en de PvdA.

Tot maandag kon er nog gereageerd worden op de vacature. De verwachting is dat de nieuwe burgemeester eind dit jaar benoemd en geïnstalleerd wordt.

Vorige burgemeester vertrok na drie jaar

Letty Demmers nam in november het stokje over van Marcel Delhez. Die vertrok na iets meer dan drie jaar burgemeester van Noord-Beveland te zijn geweest naar Veldhoven, voor hetzelfde ambt.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
burgemeester Letty Demmers Marcel Delhez
Deel dit artikel:

Reageren