Deze trap is een uitkomst voor ruiters met een beperking

De 10-jarige Jurre en 9-jarige Arjan rijden graag paard en mochten als eerste de speciale opstaptrap uitproberen. Dit hulpmiddel zorgt ervoor dat mensen met een beperking makkelijker en veiliger een paard kunnen bestijgen en is gemaakt door de werkplaats Zeeuws Werk.

De trap staat bij minicamping Haflingerhof de Heksenketel in Veere. Veel leerlingen van de Sprienke, een school voor kinderen met een handicap, komen daar namelijk regelmatig paardrijden. "We zijn enorm blij met deze trap want hiervoor gebruikten we een onderstel van een oude huifkar waar drie pallets op lagen en toen hadden we drie begeleiders nodig om een kind op het paard te helpen. Dit is een stuk veiliger", zegt Lydia van Leeuwen eigenaresse van de camping.

Zelfvertrouwen

De jongens van Zeeuws Werk hebben een aantal weken gewerkt aan de trap en waren erbij toen de kinderen er voor het eerst gebruik van maakten. "Het is mooi om te zien dat ze nu zelfstandig op het paard kunnen in plaats van dat ze erop worden getild. Dat zal ze vast wel een stukje zelfvertrouwen geven", aldus Jordi Faasse.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Reageren