Schouwse band Kaviaar presenteert dubbel LP

Ze hebben er twee jaar over gedaan. De muzikanten van de band Kaviaar uit Schouwen-Duiveland lieten hun muziek organisch ontstaan in een studio in een polder achter Zonnemaire. Er bleek zo veel materiaal te zijn dat het niet paste op één LP. Dan maar een dubbel LP. Een beetje hulp van crowdfunding en artwork van acteur Michiel Romeyn, et voila! De plaat met de titel 320 gram is klaar om gepresenteerd te worden.

De bandleden van Kaviaar kennen elkaar al lang. Ze komen allemaal uit Zierikzee en Zonnemaire en hebben vaak al vanaf hun vijftiende jaar met elkaar gemusiceerd. De huidige bezetting is eveneens organisch ontstaan: Rudy Klippel (bas), Jaap Verseput (saxofoon, VJ), Willem van Maanen (toetsen), Stefan Fokker (gitaar, piano), Brian Martens (drums, beatbox). Anouk van de Sande en Sjaan Duinhoven zingen op één nummer mee.

De muziek omschrijft de band als instrumentale psychedelische jazz-funk. Het repertoire bestaat uit gearrangeerde nummers, maar ook spontane improvisaties. Inspiratie deed Kaviaar op in de eigen omgeving: de seizoenen, de vogels, het weer.

En voor wie zich afvraagt waar toch die titel 320 gram vandaan komt: die verwijst naar het gewicht van de dubbel LP. Vinyl komt uit in verschillende gewichten. Kaviaar koos voor 160 gram per plaat. Dat maakt dus 320 gram voor de dubbel LP.

Artwork

Jaap Verseput, tevens organisator van festival Zonnemaire Buitengewoon, vroeg acteur en beeldend kunstenaar Michiel Romeyn (bekend van Jiskefet) het artwork te maken voor de LP. Hij is vaak in Zonnemaire te vinden. In overleg met de band vervaardigde hij een groot action painting schilderij. Die afbeelding prijkt op de hoes.

320 gram van Kaviaar verschijnt als dubbel LP en op USB stick. De releaseparty is op zaterdag 31 augustus, op het terrein waar het allemaal tot stand is gekomen: Schapenweg 1, Zonnemaire.

Kaviaar toont trots de LP-hoes van 320 gram (foto: Jaap Verseput)

Deel dit artikel:

Reageren