Inwoners gemeente Terneuzen moeten weer zelf onkruid gaan wieden

Inwoners gemeente Terneuzen moeten weer zelf onkruid gaan wieden
Inwoners gemeente Terneuzen moeten weer zelf onkruid gaan wieden © Omroep Zeeland
Onkruid Terneuzen
Ook het feit dat er een paar zachte winters zijn geweest helpt niet, zegt wethouder Vervaet. Het zout dat vaak tegen gladheid wordt gestrooid, helpt ook tegen de vorming van onkruid later in de zomer.

Ouderwets

Volgens de wethouder was het vroeger 'ouderwets gebruikelijk' dat iedereen de stoep voor zijn eigen huis bijhield. "Maar nu wijzen mensen al snel naar de gemeente, bijvoorbeeld als het gaat om onkruid in brandgangen. Maar die zijn óf van een woningbouwvereniging, óf van de bewoners onderling. Dat is echt geen openbare ruimte waar de gemeente komt."

Reacties

De reacties op de oproep die de gemeente op Facebook plaatste, zijn niet positief. Veel inwoners vinden dat de onkruidbestrijding toch een taak van de overheid is.
Reacties op onkruid in de gemeente Terneuzen
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>