Eigenaar uitgebrande auto eist maatregelen van de gemeente

Monika Metz had haar uitgebrande auto nog maar twee weken
Monika Metz had haar uitgebrande auto nog maar twee weken © Omroep Zeeland
"Ik was in Bossenburgh omdat ik iets moest ophalen", vertelt ze. "Bossenburgh is voor mij een onbekende straat. Toen ik over de bewuste drempel reed hoorde ik een heel hard geluid."
Daarna ging het heel snel. Monika zag ineens rook uit haar 45-kilometer-auto komen. Ze stapte uit en zag dat er vlammen uit de motor kwamen. Het autootje brandde volledig uit. Voor de eigenaresse staat vast dat de drempel de oorzaak is van de brand. "Het was een perfecte auto die onlangs nog is bekeken. Ik heb geen rijbewijs, daarom heb ik deze gekocht. Ik reed niet te hard."
Luister hier naar het verhaal van Monika Metz:
Monika wil Vlissingen aansprakelijk stellen
Auto in brand in Bossenburgh
Auto in brand in Bossenburgh © Omroep Zeeland
Metz wil de gemeente Vlissingen aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Wat haar betreft moeten er waarschuwingsborden komen of moeten de drempels worden verwijderd.
De gemeente Vlissingen heeft laten weten dat er in Bossenburgh palen staan met borden die aanduiden dat het een 30 km/u zone is, met twee rubberen drempels. Deze drempels markeren het begin van de zone. Van het ontbreken van waarschuwingsborden is volgens de gemeente Vlissingen dus geen sprake.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>