SGP waarschuwt ZNF: 'God komt hierop terug'

Grof taalgebruik Zeeland Nazomerfestival
Grof taalgebruik Zeeland Nazomerfestival © Omroep Zeeland
De openingsvoorstelling van het ZNF van aanstaande dinsdag is het stuk 'Wie is bang' van Tom Lanoye en bevat zoveel gevloek dat het festival de genodigden waarschuwt in de uitnodiging. Gisteren gaf de ChristenUnie al aan teleurgesteld te zijn dat voor dit stuk is gekozen.
"Theater moet wat mij betreft blijven confronteren en blijven schuren", zegt directeur Henk Schoute van het ZNF. "Het stuk gaat over een scheldend en vloekend echtpaar zoals er in onze samenleving wel duizenden stellen zijn. We hadden het gescheld en gevloek er wel uit kunnen halen maar dan was het het niet het verhaal van Tom Lanoye geworden."
De voorstelling gaat dinsdag in première in de schouwburg in Middelburg en is daar nog tot en met 7 september te zien. Ook vorig jaar ontstond ophef na de première van het festival. Ook toen ging het over vloeken in de voorstelling.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>