Zeeuwse zangeres Emma Heesters swingt in eerste aflevering Beste Zangers

De Zeeuwse zangeres Emma Heesters heeft zichzelf behoorlijk op de kaart gezet met haar eerste optreden in het tv-programma 'Beste Zangers'. Zaterdag werd de eerste aflevering uitgezonden. Heesters, geboren in 's-Gravenpolder, zong het nummer Sex Machine van James Brown en bracht door haar dansmoves de aanwezigen en kijkers in vervoering.

Emma Heesters – Sex Machine

"Ik heb zoveel leuke reacties gekregen", vertelt Emma vanaf een vliegveld waar ze wacht op haar vlucht naar Los Angeles. "Ik was zenuwachtig over deze uitzending omdat ik gewend ben om mijn eigen filmpjes te maken. Ik vond het eigenlijk wel goed."

Het liedje dat ze zong werd uitgekozen door andere deelnemer Henk Poort die goede herinneringen had aan een optreden van James Brown. "Je krijgt vantevoren een lijst met nummers die Henk leuk vindt. Toen zag ik Sex Machine en het leek me wel leuk om daar een soort van modern sausje overheen te doen. James Brown is wel ver voor mijn tijd, maar het origineel kende ik wel. Een hele leuke uitdaging was het."

Emma Heesters wordt overspoeld met reacties

Hoopt Emma dat ze straks net zo succesvol wordt als Davina Michelle, die dankzij het programma een hit had met 'Duurt Te Lang'? "Ik zou best graag een nummer 1-hit willen. Als dat door Beste Zangers komt is dat mooi meegenomen."

Emma is de komende week in Los Angeles om te werken aan eigen muziek. Ze verwacht dat ze daarna snel weer eens op familiebezoek in Zeeland gaat.

Naast Emma Heesters doen ook Ruben Annink (The Voice kids, Ali B), Samantha Steenwijk (volkszangeres, The Voice), Rolf Sanchez (finalist X-factor), Floor Jansen (Nightwish), Tim Akkerman (ex-Di-rect) en Henk Poort (bariton) mee met dit nieuwe seizoen. In de aparte YouTube-aflevering is Bram Houg uit Goes te zien.

De afleveringen zijn dit voorjaar opgenomen op Ibiza en net zoals de vorige seizoenen is de presentatie in handen van Jan Smit.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Emma Heesters Beste Zangers
Deel dit artikel:

Reageren