'Vol' is niet vol in Domburg; 'Het falende parkeersysteem is een zooitje'

Ondernemers in Domburg zijn boos dat er niets wordt gedaan aan het slecht functionerende parkeersysteem. Vorig jaar kregen ze hun langgekoesterde wens vervuld: borden waarop automobilisten gemakkelijk kunnen zien of er een vrije parkeerplaats is. Het systeem zou dé oplossing zijn voor het rondrijdende en zoekende verkeer. Het kwam er, alleen: het werkt niet.

'Vol' staat er op het grote bord maar er zijn nog zeker zes parkeerplaatsen. Frans Provoost van de Ondernemers Badplaats Domburg windt zich erover op: "Er is nog plek, maar mensen rijden door omdat ze zien dat alles bezet is. Daarmee blijven er onnodig veel auto's rondjes rijden door Domburg en wat voor de ondernemersvereniging vooral meespeelt is dat ze inkomsten mislopen."

Tientallen lege parkeerplekken

In sommige gevallen geeft het bord volgens hem ook al 'vol' aan terwijl er nog tientallen lege parkeerplekken zijn. Volgens Provoost speelt dit probleem al maanden. "Het is aangekaart bij de gemeente Veere maar die doet er niets aan."

Het systeem is in 2018 geïnstalleerd om de overlast van de vele toeristen die in Domburg op zoek zijn naar een parkeerplek, op te lossen. Volgens Provoost heeft het systeem 6 ton gekost. Dat maakt het volgens hem extra vreemd dat er niets aan gedaan wordt. "Als een magnetron van 100 euro het niet doet dan ga je er ook mee terug naar de winkel", aldus Provoost.

'Vol' is niet vol in Domburg (foto: Omroep Zeeland)

De CDA-fractie in de gemeente Veere heeft de afgelopen week schriftelijke vragen ingediend aan het dagelijks gemeentebestuur. De gemeente Veere is nog niet ingegaan op ons verzoek om te reageren op deze kwestie.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Domburg parkeren Frans Provoost
Deel dit artikel:

Reageren