Zeeuws-Vlaamse thrillerserie Grenslanders vanavond op tv in première

Een kleine schare gelukkigen heeft de eerste twee afleveringen van de nieuwe televisieserie Grenslanders al bekeken in Terneuzen, maar het grote publiek ziet de afleveringen vanavond voor het eerst. Om 20.15 uur gaat de serie namelijk op televisie in première, op NPO 3.

De poster van Grenslanders (foto: Grenslanders)

De misdaadserie speelt zich af in het grensland van Zeeuws-Vlaanderen. Grenslanders is een productie van de uit Terneuzen afkomstige filmmaker Erik de Bruyn. De serie bestaat uit acht afleveringen. Vanaf vanavond worden iedere week op zondag twee afleveringen uitgezonden.

Aan de Vlaamse kant van de landsgrens wordt een Afrikaans meisje gevonden. Terwijl de Belgische gerechtspsychiater Bert Dewulf (50) zich het lot aantrekt van het zwaar getraumatiseerde meisje, onderzoekt Tara Dessel (35), een Nederlandse politie-inspecteur van Surinaamse afkomst, een schietpartij op een plezierjacht. Al snel blijkt er een verband te zijn tussen beide zaken.

Geheimen

Het meisje wordt opgejaagd door een meedogenloze bende mensenhandelaars aan wie ze was ontsnapt. Wanneer Tara en Bert zich samen in de zaak vastbijten, ontdekken ze dat de inwoners van het grensgebied al eeuwenlang op geheel eigen manier omgaan met vreemdelingen en krijgen ze het gevoel dat het onschuldig ogende landschap en de mensen die er wonen, meer geheimen verbergen dan de toeristische brochures doen vermoeden.

In de serie spelen onder meer het Verdronken Land van Saeftinghe, het Zwin en de zware industrie rondom Terneuzen een belangrijke rol. Vorig jaar waren er opnames op verschillende plekken in Zeeuws-Vlaanderen: bij Nieuw Namen, Emmadorp, Kloosterzande, Ossenisse, Clinge, Walsoorden, Sas van Gent en Breskens.

Zich meten met Scandinavische thrillerseries

De Bruyn zei eerder in een interview dat hij met deze serie zich wil meten met succesvolle Scandinavische thrillerseries. De cast bestaat onder andere uit uit Jasmine Sendar, Fedja Huet, Koen De Bouw, Monic Hendrickx, Frank Lammers, Wim Willaert, Chris Nietvelt en Evelien Van Hamme. Naast op NPO3 wordt de serie dit najaar ook uitgezonden op de Belgische zender VRT.

Volgens de toeschouwers van de voorpremière in CineCity Terneuzen in juli is De Bruyn in zijn opzet geslaagd. "Die eerste twee afleveringen smaken naar meer, zei een van de aanwezigen destijds. Die twee afleveringen zijn vanavond op televisie, om 20.15 uur wordt de eerste aflevering uitgezonden op NPO 3.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Deel dit artikel:

Reageren