Zeeuws getint Oranje pakt zilver op staande wip

Bij het EK boogschieten op de staande wip is het Nederlands team, dat grotendeels uit Zeeuwse schutters bestaat, tweede geworden. In het Belgische Beringen ging de titel naar het thuisland, dat Nederland opvolgt als kampioen. De uit Axel afkomstige Joris de Splenter, die tegenwoordig in Kapelle woont, was één van de deelnemers namens Nederland.

Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Beveland

De landenploeg van Nederland bestond bij het EK uit 24 schutters, die allemaal tien keer mochten schieten. Dat het team grotendeels uit Zeeuwen bestaat is geen toeval. "De sport leeft vooral in Zeeland", weet De Splenter. "In Zeeuws-Vlaanderen eigenlijk overal en in Zuid-Beveland in plaatsen als Ellewoutsdijk en Ovezande. Maar de Zeeuwen zijn natuurlijk ook gewoon ontzettend goed", zegt hij met een knipoog.

Europese titel kwijt

De Splenter hoopte dat hij Nederland, net als vorig jaar, aan de Europese titel zou kunnen helpen. Maar het liep anders. België bleek de sterkte, gevolgd door Nederland. Er deden in totaal drie landen mee. Frankrijk eindigde in Beringen op de derde plaats.

Het Nederlands team met boogschieters op de staande wip bestaat voornamelijk uit Zeeuwen (foto: Omroep Zeeland)

Joris de Splenter vertelt over het handboogschieten op de staande wip

Meer over dit onderwerp:
staande wip boogschieten Joris de Splenter
Deel dit artikel:

Reageren