Tegenvallende kijkcijfers voor Grenslanders

De eerste aflevering van televisieserie Grenslanders is met 326.000 kijkers teleurstellend gestart. Volgens verschillende media lagen de verwachtingen hoger, maar deel 1 van de serie kwam het niet verder dan de dertiende plaats op de lijst van best bekeken programma's op de zondagavond. De thrillerserie is deels opgenomen in Zeeuws-Vlaanderen.

De poster van Grenslanders. (foto: Grenslanders)

Op social media zijn er wisselende reacties op de serie. Lof is er vooral voor hoofdrolspeelster Jasmine Sendar. Zij speelt politie-inspecteur Tara Dessel die vanuit Rotterdam is overgeplaatst naar Zeeuws-Vlaanderen. Ze onderzoekt een mysterieuze zaak van een getraumatiseerd meisje dat wordt aangetroffen.

Kritiek is er onder andere op de clichématige manier waarop bewoners van het grensgebied worden neergezet. Volgens Nadia Pieters worden Zeeuws-Vlamingen weggezet als achterlijke mensen die in kleine huisjes leven.

De misdaadserie speelt zich af in het grensland van Zeeuws-Vlaanderen. In de eerste aflevering komen onder andere beelden van Breskens, Terneuzen en het Land van Saeftinghe voorbij. Grenslanders is een productie van de uit Terneuzen afkomstige filmmaker Erik de Bruyn. De serie bestaat uit acht afleveringen die iedere zondagavond wordt uitgezonden op NPO 3.

Aan de Vlaamse kant van de landsgrens wordt een Afrikaans meisje gevonden. Terwijl de Belgische gerechtspsychiater Bert Dewulf (50) zich het lot aantrekt van het zwaar getraumatiseerde meisje, onderzoekt Tara Dessel (35), een Nederlandse politie-inspecteur van Surinaamse afkomst, een schietpartij op een plezierjacht. Al snel blijkt er een verband te zijn tussen beide zaken.

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen Grenslanders Erik de Bruyn
Deel dit artikel:

Reageren