Bombardement Westkapelle krijgt aandacht in special Andere Tijden

Televisieprogramma Andere Tijden besteedt aanstaande zaterdag aandacht aan de bevrijding van Zuid-Nederland. In de uitzending wordt gesproken met ooggetuigen van het bombardement in Westkapelle waarbij 152 mensen om het leven kwamen.

Presentator Peter van Uhm (foto: Omroep Zeeland)

Presentator Peter van Uhm, een ex-generaal, volgt het spoor van de geallieerde opmars in 1944. Van Nijmegen tot en met Zeeland laten de makers zien hoe groot de opofferingen van de soldaten waren die voor de vrijheid hebben gevochten. De uitzending is op NPO 2 en start om 21.05 uur.

Van Mesch tot Westkapelle

Naast Westkapelle is er ook aandacht voor het Limburgse dorp Mesch, dat als eerste van heel Nederland werd bevrijd. Via Nijmegen en Breda gaat de reis naar Westkapelle waar over het bombardement wordt gesproken. Ooggetuigen vertellen hun verhaal over het verschrikkelijke bombardement op 3 oktober 1944. Door de bommen werd de dijk verwoest waardoor Walcheren onder water kwam te staan en de Duitsers werden verdreven.

Aanstaande zaterdag wordt in Terneuzen uitgebreid stil gestaan bij de Slag om de Schelde, 75 jaar geleden. Omroep Zeeland besteedt de hele dag aandacht aan de slag op televisie, radio en internet.

Reageren