Hoog Canadees bezoek bij viering 75 jaar vrijheid in Terneuzen

De lijst hooggeplaatste personen die zaterdag in Terneuzen aanwezig zijn bij de herdenking van de Slag om de Schelde wordt steeds langer. Nu is ook de komst van de gouverneur-generaal van Canada. Julie Payette, aangekondigd. Eerder was al bekend dat zowel het Nederlandse als het Belgische koningspaar wordt verwacht.

Julie Payette (foto: ANP)

Payette zal namens Canada onder meer aanwezig zijn bij de vloot- en vliegshow in de haven. In haar gezelschap dan behalve de koninklijke hoogheden ook premier Rutte en van de Poolse president Anrzej Duda.

De Slag om de Schelde vond plaats in het najaar van 1944. De geallieerden wilden de haven van Antwerpen in handen krijgen om de troepen in Europa te kunnen bevoorraden. Dat lukte pas na weken bloedige strijd op 8 november.

Ook regeringsleiders of staatshoofden van de andere geallieerde landen die destijds in Nederland hebben gevechten zijn uitgenodigd. Het is nog niet bekend wie er van die landen komt. De Amerikaanse president Trump komt in elk geval niet.

Situatieschets van vlootparade op Westerschelde tijdens herdenking Slag om de Schelde in Terneuzen (foto: Nationaal comité 4 en 5 mei)

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Terneuzen Slag om de Schelde Canada
Deel dit artikel:

Reageren