De Thoolse Aron en Joël sparen voor nieuwe sportrolstoelen

De 23-jarige Joël en zijn 21-jarige broer Aron uit Scherpenisse hebben de spierziekte Duchenne, maar om in beweging te blijven spelen ze al meer dan 10 jaar elektrisch rolstoelhockey. Hun sportrolstoelen zijn inmiddels versleten en toe aan vervanging. De gemeente heeft 12.000 euro beschikbaar gesteld, maar ze komen nog 30.000 euro tekort. Daarom zijn de jongens een crowdfunding begonnen.

Aan de buitenkant van de sportrolstoelen valt weinig te zien, maar schijn bedriegt: "De onderdelen binnenin gaan meestal kapot zoals de motor, de stoel gaat moeilijker draaien, de bandjes slijten en de accu is kapot", zegt Ard Beurkens de vader van Joël en Aron.

Niet onveilig

Gelukkig zorgen de versleten rolstoelen niet voor onveilige situaties, maar het maakt de sport volgens de jongens wel minder leuk. "Ik merk in de wedstrijden dat ik voorbij gereden wordt omdat mijn tegenspelers snellere sportrolstoelen hebben. Dan wordt de uitdaging dan natuurlijk minder want dan ga je op een lager niveau spelen omdat iemand anders je inhaalt en dat zou jammer zijn", zegt Joël Beurkens.

De familie Beurkens hoopt snel genoeg geld te hebben om de versleten sportrolstoelen te vervangen (foto: Omroep Zeeland)

De crowdfunding staat nu een week online en heeft al bijna 7800 euro opgeleverd en daar is Joël ontzettend blij mee. "Dat het al zo snel zou gaan had ik eerlijk gezegd niet durven dromen", vertelt hij. Dat elektrisch hockey opgeven is voor de jongens namelijk ondenkbaar. "Iedere week train ik anderhalf uur en dat is mijn sportmoment. Dan kan ik mijn energie kwijt en ik heb er veel sociale contacten aan overgehouden, dus het rolstoelhockey is een hele positieve bijdrage aan mijn leven", aldus Joël.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Reageren