Drugspanden in Absdale en Vogelwaarde drie maanden dicht

Zakken wiet uit wietkwekerij wachten op vernietiging
Zakken wiet uit wietkwekerij wachten op vernietiging © HV Zeeland
In de woning in Absdale werden 83 wietplanten gevonden. De wietkwekerij in Vogelwaarde bevatte 394 wietplanten. De sluiting van het pand aan de Tolweg gaat in op maandag 2 september. Het pand aan de Bossestraat te Vogelwaarde wordt gesloten vanaf vrijdag 6 september.
De sluiting vindt plaats op last van Burgemeester Jan-Frans Mulder van Hulst en op basis van het zogeheten Damoclesbeleid. Dat houdt onder meer in dat een pand waarin meer dan twintig wietplanten worden gevonden een periode van enkele maanden wordt gesloten. De Zeeuwse gemeenten doen dat omdat wietteelt voor overlast en onveilige situaties zorgt.

Lees ook:

<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>