Minder troep in het water na Havendagen Zierikzee

Minder troep in het water na Havendagen Zierikzee
Minder troep in het water na Havendagen Zierikzee © Omroep Zeeland
John de Vlieger ruimt in zijn kano de haven op
De Havendagen in Zierikzee werden afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag gehouden. Het is een feest met onder meer barbecue, mosselen eten in de haven, optredens en concerten. Dit jaar was het de 32e editie.

Maatregelen genomen

De organisatie had maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de haven niet vervuild raakt. Zo waren er netten gespannen om het vuil tegen te houden en werden er biologisch afbreekbare bekers gebruikt. "Ik ben blij dat het heeft gewerkt", zegt John de Vlieger. "Er ligt inderdaad minder afval in het water van de haven."
De familie De Vlieger gaat altijd daags na de Havendagen het water op met een kano om alle troep op te ruimen. Dit jaar deden ze het pas op de dinsdag, omdat kanoër John de Vlieger afgelopen weekend nog in Zweden was.

Statiegeld

Voor volgend jaar heeft De Vlieger nog wel een wens. "Statiegeld vragen voor de drinkbekers. Dan brengen mensen ze weer terug en dat scheelt weer afval."
John de Vlieger over zijn opruimactie in de haven van Zierikzee
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>