Terneuzen verboden terrein voor drones tijdens viering 75 jaar vrijheid

Terneuzense drone-eigenaren die van plan waren om zaterdag bij de viering van 75 jaar vrijheid wat mooie beelden te schieten van de festiviteiten kunnen hun drone maar beter thuis laten. Er is namelijk een tijdelijk droneverbod ingesteld in het centrum en het havengebied van Terneuzen.

Drones zijn verboden tijdens viering 75 jaar vrijheid (foto: Omroep Zeeland)

Zaterdag is in Terneuzen de nationale start van de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Daarbij worden tal van hoogwaardigheidsbekleders verwacht, onder wie koning Willem-Alexander, koningin Màxima, de gouverneur-generaal van Canada en het Belgische koningspaar.

'Onacceptabele risico's'

Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen heeft het droneverbod ingesteld uit veiligheidsoverwegingen. Onderdeel van het programma is een vliegshow boven de haven. Volgens Lonink zouden drones in botsing kunnen komen met vliegtuigen. Ook kunnen drones het communicatieverkeer van veiligheidsdiensten verstoren. Dat zou volgens Lonink voor 'ernstige wanordelijkheden' en 'onacceptabele risico's' kunnen zorgen.

In dit gebied geldt tijdens de viering van 75 jaar vrijheid een droneverbod (foto: Gemeente Terneuzen)

Wie toch in het gebied betrapt wordt met een drone moet die inleveren. De politie mag ingrijpen als zij iemand ziet die mogelijk een drone of delen daarvan bij zich heeft. Ook grote tassen en eten en drinken in glas en blik zijn verboden.

15.000 bezoekers

Terneuzen verwacht ongeveer 15.000 bezoekers bij de viering van 75 jaar vrijheid en de herdenking van de Slag om de Schelde. De binnenstad van Terneuzen is zaterdag grotendeels afgesloten voor verkeer. De Westerscheldetunnel in de N62 is die dag voor de gelegenheid tolvrij gemaakt.

Lees ook:

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Reageren