Al bijna 13.000 handtekeningen tegen Waterpark Veerse Meer

Tegenstanders van het nieuwe Waterpark Veerse Meer bij Arnemuiden hebben al bijna 13.000 handtekeningen ingezameld. Dat meldt een van de initiatiefnemers van de actie, Karel Dingemanse uit Arnemuiden. Het is nog niet duidelijk wanneer de handtekeningen worden aangeboden aan de gemeente Middelburg, op wiens grondgebied het grote vakantiepark gepland staat.

Petitie Waterpark Veerse Meer

Bewoners bekijken plannen Vakantiepark Veerse Meer bij inloopavond in dorpshuis De Arne (foto: Omroep Zeeland)

"We kijken nu of het nodig is dat we een stichting moeten oprichten, om alle bezwaren tegen het Waterpark te bundelen", zegt Dingemanse. De handtekeningenactie begon in juni, en haalde binnen een paar dagen 7.000 steunbetuigingen binnen. De gemeente heeft een aantal inloopavonden gehouden, om de bevolking bij te praten over de komst van het Waterpark.

Postcodes

Omdat er nog geen tijdstip is vastgesteld om de handtekeningen te overhandigen, loopt de actie nog steeds. Er druppelen nog steeds handtekeningen binnen. "Ik heb de postcodes van de deelnemers nagekeken, en dan blijkt dat de protesten echt overal vandaan komen. Niet alleen uit de omgeving van Arnemuiden, maar ook bijvoorbeeld uit Wolphaartsdijk. Het protest wordt blijkbaar breed gedragen", zegt Dingemanse.

200 voetbalvelden

Er is bij Arnemuiden, aan de oevers van het Veerse Meer al een Waterpark met met tientallen woningen. In opdracht van Hogenboom Vakantieparken zullen er zo'n 900 luxe vakantievilla's bijkomen op landbouwgrond naast het huidige park en op het terrein van de huidige camping De Witte Raaf. Daar staan nu nog veel verouderde huisjes en stacaravans. Het nieuwe terrein beslaat straks ruim 110 hectare. Omgerekend komt dat neer op zo'n 200 voetbalvelden.

Auto´s

Inwoners van Arnemuiden zien de grootschalige uitbreiding van het huidige Waterpark niet zitten. Ze zijn bang dat er veel auto's door het dorp gaan rijden van en naar het vakantiepark Ook zou een deel van de oevers van het Veerse Meer niet meer bereikbaar zijn voor de inwoners en recreanten, die er nu vaak gaan wandelen, surfen en zwemmen.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Arnemuiden Waterpark Veerse Meer
Deel dit artikel:

Reageren