Veel rook bij brand in Vlissingen-Oost, wegen in de buurt afgesloten geweest

In een loods van sloop- en recylingsbedrijf Sagro aan de Estlandweg in Vlissingen-Oost heeft vanochtend een brand gewoed. De brand ontstond rond kwart over acht in een shovel die in het gebouw stond. Vanaf de N254 en A58 waren zwarte rookpluimen te zien. Na ongeveer anderhalf uur was de brand onder controle.

Chauffeur ademde rook in

Een ambulance is ter plaatse gekomen, omdat de chauffeur van de shovel rook had ingeademd. Hoe het met het slachtoffer op dit moment is, is niet bekend. In verband met de rookontwikkeling waren de Finlandweg en Europaweg-Noord afgesloten. De brandweer rukte uit met meerdere blusvoertuigen en een ladderwagen.

Brand Vlissingen-Oost (foto: Omroep Zeeland)

De loods staat naast de vuilnisbelt bij Nieuwdorp en was jarenlang in gebruik door het inmiddels failliete VDS Staalbouw. Sagro gebruikt de loods voor de opslag van materialen, zoals houtpellets.

Toen het sein brand meester was gegeven heeft een andere shovel het uitgebrande voertuig naar buiten getrokken. De brandweer verwacht nog enige tijd nodig te hebben voor nablussen. Hoe groot de schade aan de loods is nog niet bekend.

Meer over dit onderwerp:
Vlissingen-Oost Brand
Deel dit artikel:

Reageren