Kustloop koerst af op recordaantal deelnemers

De dertiende editie van de Kustloop in Vrouwenpolder kan rekenen op een grote belangstelling. Volgens de organisatie zijn er nog slechts enkele startbewijzen beschikbaar voor de halve marathon. De organisatie verwacht daarom een recordaantal deelnemers aan de wedstrijd, die volgende week zaterdag wordt gelopen.

Erwin Harmes is meervoudig winnaar van de Kustloop in Vrouwenpolder (foto: Arjan Schotanus)

"Sinds we het maximumaantal deelnemers naar vijftienhonderd hebben verhoogd, lukte het ons steeds net niet om alle startbewijzen uit te geven. Maar dit jaar lijken we dat wel te gaan halen", zo laat de organisatie weten.

"De succesvolle editie in 2018 en het gunstig vallen van de schoolvakanties lijken daar debet aan te zijn. Waar in de vorige jaren ook alle na-inschrijvers nog van start konden gaan, zullen we die nu misschien moeten teleurstellen. Er zijn nog maar een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar voor de na-inschrijvers."

Tim Pleijte, hier in actie in Westenschouwen, won vorig jaar de Kustloop (foto: Arjan Schotanus/fotorunner.nl)

Tim Pleijte en Agnes Schipper hebben met 1:12.26' en 1:27.26' het parcoursrecord in handen van de Kustloop.

De Kustloop geldt voor veel atleten als voorbereiding op de Kustmarathon, die een maand later wordt gelopen tussen Burgh-Haamstede en Zoutelande. Veel Zeeuwse toplopers zullen in Vrouwenpolder aan de start staan.

Bij de mannen hebben Tim Pleijte uit Vlissingen, Erwin Harmes uit Middelburg, Huub van Noorden uit 's-Heer Abtskerke, Remy Vasseur uit Vlissingen en Erwin Adan uit Koudekerke zich ingeschreven.

Bij de vrouwen zullen onder meer Monica Sanderse en Samantha Luitwieler uit Vlissingen aan de start staan.

De dertiende Kustloop wordt zaterdag 7 september gehouden. Om 11.00 uur klinkt het startschot voor een wedstrijd waarin negen kilometer over het strand wordt gelopen en twaalf kilometer door natuurgebied. In 2018 waren Tim Pleijte en Monica Sanderse de snelste lopers.

Meer over dit onderwerp:
atletiek Vrouwenpolder Kustloop
Deel dit artikel:

Reageren