Oud-Statenlid Kees Roelse overleden

Oud-Statenlid Kees Roelse (VVD) uit Zoutelande is na een kort ziekbed overleden. Roelse volgde in september 2016 Jolanda Boerjan op. Kees Roelse was toen nog lid van het Algemeen Bestuur van het Waterschap Scheldestromen. Hij is tot maart dit jaar Statenlid geweest.

Kees Roelse, oud-Statenlid (foto: Stichting Zeeuws Elftal)

Aimabele man

Op het Abdijcomplex in Middelburg is vanmorgen in de Statencommissies Ruimte en Economie stilgestaan bij het overlijden van Roelse. Hans van Geesbergen (Statenlid VVD) noemt Roelse een aimabele man. " Ik zat met hem bij de commissie economie. Hij was geen ijdeltuit, stond met beide benen op de grond en had een technische achtergrond. Voerde op zakelijke wijze politiek."

Roelse is verder raadslid in Veere geweest. Dat was van 2002 tot 2012. Daarnaast was Roelse ruim drie jaar voorzitter van de Stichting Zeeuws Elftal, die zich inzet voor het Zeeuwse amateurvoetbal. Roelse haalde met de stichting onder meer Feyenoord naar Zeeland voor een oefenwedstrijd tegen de beste Zeeuwse amateurvoetballers. In juni stopte hij als voorzitter.

Kees Roelse is 67 jaar oud geworden.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
overleden zeeuws elftal kees roelse statenlid vvd
Deel dit artikel:

Reageren