'Vervangend vervoer fietsvoetveer moet beter'

'Vervangend vervoer fietsvoetveer moet beter'
'Vervangend vervoer fietsvoetveer moet beter' © Pieter de Bruijne
Drukte bij het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens; één boot uit de vaart en véél toeristen die mee willen.
Drukte bij het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens; één boot uit de vaart en véél toeristen die mee willen. © Omroep Zeeland
Eén van de twee boten ligt al sinds 8 augustus uit de vaart vanwege een technisch probleem. Als alternatief worden er bussen ingezet om passagiers naar de overkant te vervoeren. Maar middenin het toeristenseizoen is het razend druk, en kunnen scholieren en werknemers niet op tijd naar de overkant.
De VVD kaartte dit probleem vandaag aan bij verantwoordelijk provinciebestuurder Harry van der Maas. De partij erkent dat een technisch probleem overmacht is, maar vindt dat het vervangend vervoer wel goed geregeld zou moeten zijn:
Danielle de Klerck (VVD): Het vervangend vervoer is niet goed geregeld.
Volgens Van der Maas valt het wel mee met de problemen rond het fietsvoetveer. Hij zegt dat het soms ook de keuze van de mensen zelf is om niet met de vervangende bus te gaan, maar te wachten op het fietsvoetveer zelf:
Gedeputeerde Van der Maas
Van der Maas wijst erop dat mensen die een abonnement hebben kunnen reserveren. "Ik zou iedereen ook willen oproepen en vragen dat te doen: 'Heeft u een abonnement, reserveer.' Dan is er altijd een plekje beschikbaar. Dat geldt ook voor de scholieren."

Lees ook: