Hoek zeker van hoofdtoernooi KNVB Beker

Voetbalclub Hoek is zeker van een plek in het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. De Zeeuwse Vlaamse ploeg is een van de vier clubs die niet in actie hoeft te komen in de tweede kwalificatieronde. GOES en Kloetinge wel.

KNVB-beker (foto: Omroep Zeeland)

Hoek is samen met SteDoCo (van Kyle Doesburg), FC 's-Gravenzande en Sparta Nijkerk vrijgeloot. Dat heeft te maken met de Europese wedstrijden van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ.

Deze clubs zijn vrijgesteld van de eerste ronde van het hoofdtoernooi van de KNVB Beker vanwege de Europese verplichtingen. Daardoor mogen er van de KNVB vier extra ploegen uit de kwalificatieronde instromen in het hoofdtoernooi. Hoek is er dus een van, zo bleek uit de loting die door Royston Drenthe werd verricht bij FOX Sports.

Kloetinge en GOES moeten wel via de tweede kwalificatieronde het hoofdtoernooi zien te halen. GOES treft een bekende tegenstander. De club van trainer Ruud Pennings moet op bezoek in de Achterhoek bij Silvolde. GOES speelde eerder tegen Silvolde in de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie.

Eersteklasser Kloetinge moet op bezoek naar het Limburgse Groene Ster, dat uitkomt in de Derde Divisie van het zondagvoetbal.

De wedstrijden worden eind september gespeeld op door-de-weekse dagen. Zowel Kloetinge als GOES speelt dus een verre uitwedstrijd.

2e kwalificatieronde KNVB Beker

24-26 september
Groene Ster - Kloetinge
Silvolde - GOES

Later vandaag wordt nog geloot voor het hoofdtoernooi. Omdat de profclubs in stromen, maakt Hoek kans op een profclub als tegenstander.

Meer over dit onderwerp:
voetbal vv Kloetinge vv GOES KNVB Beker hsv Hoek
Deel dit artikel:

Reageren