Boot slaat om voor kust Vrouwenpolder, zes personen uit het water gered

Voor de kust van Vrouwenpolder is vanochtend een sportvisboot omgeslagen. Zes Duitse personen zijn uit het water gered en bij Neeltje Jans aan wal gebracht waar ze door ambulancepersoneel werden nagekeken. Eric van der Linde, schipper van KNRM reddingsboot Neeltje Jans, zegt dat alle drenkelingen bij kennis waren toen ze uit het water werden gehaald. Volgens hem werden de personen verrast door de hoge golven.

Sportvisboot slaat om voor kust Vrouwenpolder, zes personen uit het water gered (foto: HV Zeeland)

De kustwacht heeft een reddingsactie opgezet waarbij ook twee reddingsboten en een helikopter van de KNRM zijn gealarmeerd. Van der Linde zegt dat KNRM Neeltje Jans rond 10.30 uur is opgeroepen omdat er een schip water maakte. Toen de reddingsboot bij het gekapseisde bootje kwam, lag het schip al ondersteboven in het water.

Ondersteboven in water

Vier personen lagen in het water, twee drenkelingen waren op de romp van het bootje geklommen. De reddingsmedewerkers hebben de drenkelingen uit het water gehaald en bij het bootstation van Neeltje Jans aan wal gebracht. Daar zijn ze meteen opgevangen door ambulancemedewerkers.

Het scheepswrak is door het schip Frans Naerebout van de kustwacht geborgen en naar de haven van Neeltje Jans gebracht. Hoe het schip kon omslaan is nog niet bekend.

Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de Omroep Zeeland app voor Android of iPhone/iPad.

Meer over dit onderwerp:
Vrouwenpolder schip boot
Deel dit artikel:

Reageren