De scholen in Zeeland zijn weer begonnen

RILLAND - De Wiekslag in Rilland Op basisschool De Wiekslag in Rilland werd vorig jaar rond deze tijd nog een zeer zwakke school betiteld. Maar net voor de zomer noteerde de inspectie al flinke verbeteringen. En die stijgende lijn wil het schoolteam graag vasthouden. Naast blijschap vanwege het nieuwe schooljaar heerst er dus ook een beetje spanning en nieuwsgierigheid.
Start verkeerscampagne Verkeersorganisatie VVN gaf maandagmiddag in Axel het startschot voor de jaarlijkse verkeerscampagne De Scholen Zijn Weer Begonnen. Er wordt om 13.30 uur een vlag gehesen bij basisschool Sint Antonius.
Klaarovers Met de start van de scholen beginnen ook de klaarover-ouders weer. Vanessa Rob organiseert de klaarovers bij de school Uilenburg in Middelburg. En er is een tekort aan mensen. Volgens Vanessa hebben de ouders het te druk.
Op de fiets naar Hulst De dorpsraad in Kloosterzande heeft een groep brugklassers vanuit het dorp maandagochtend per fiets naar Hulst begeleidt. Ze willen de scholieren op deze manier wijzen op de gevaarlijke verkeerssituaties onderweg naar school van Klooster naar Hulst.
Verkeersveiligheid Ook in de gemeente Borsele werd op de eerste schooldag aandacht besteed aan de verkeersveiligheid. Wethouder Jan Zandee overviel de Koningin Julianaschool in 's-Gravenpolder. Hij wees door middel van bedrukte waterflesjes op de gevaren rondom de basisscholen.