54-jarige vrouw aangehouden in zaak Hrieps

De politie heeft op 27 augustus een 54-jarige vrouw uit Goes aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de woningoverval na festival Hrieps in Grijpskerke. De vrouw wordt verdacht van witwassen en verduistering.

De tenten van Hrieps. (foto: Anne-Marie van Iersel)

Gisteren werd bekend dat een 20-jarige vrouw en een 22-jarige man langer in voorarrest blijven voor hun betrokkenheid bij de roof waarbij de dagopbrengst van muziekfestival Hrieps werd gestolen. Bij de vrouw is het voorarrest verlengd met twee weken, bij de man met een maand.

Overval

In de nacht van zaterdag 11 mei op 12 mei werd een vrouw in haar woning in Grijpskerke overvallen. Ze was in het bezit van de dagopbrengst van festival Hrieps dat de avond daarvoor werd gehouden. De overval vond plaats rond 03.15 uur. De overvallers waren donker gekleed en gemaskerd. De drie drongen de woning binnen door een ruit in te gooien. Eenmaal binnen eisten ze van de bewoonster geld. Daarna maakten de overvallers zich uit de voeten met meer dan een half miljoen euro.

De vier verdachten die nu vastzitten hebben beperkende maatregelen opgelegd gekregen. Ze mogen alleen contact met hun advocaat en de politie hebben. Om die reden geeft de politie ook niet veel informatie over het onderzoek.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
112 Hrieps
Deel dit artikel:

Reageren