Scheepsspottersplek Terneuzen weer mikpunt vandalen, 30.000 euro schade

Scheepsspottersplek Terneuzen weer mikpunt vandalen, 30.000 euro schade
Scheepsspottersplek Terneuzen weer mikpunt vandalen, 30.000 euro schade © Omroep Zeeland
Spottersplek Terneuzen
Zowel de politie als de gemeente hebben geen idee wie de dader(s) is (zijn). "Maar ze hebben wel bewust een keuze gemaakt om hier spullen te vernielen, want de glazen van de verrekijker zijn vernield met een hamer en beitel, dus zomaar even wat kapot maken was er niet bij," zegt wethouder Frank van Hulle. Bij de laatste vernieling moesten informatiepanelen het ontgelden.

30.00 euro schade

"Het inrichten van de spottersplek gebeurde samen met bewoners aan de Scheldekade en met mensen die veel verstand hebben van scheepvaart en alles wat daar bij komt kijken, "vertelt Van Hulle. De inrichtingskosten voor de spottersplek waren 50.000 euro, de schade nu bedraagt 30.000 euro. Wanneer alle vernielingen zijn hersteld weet de wethouder niet, maar wat hem betreft zo snel mogelijk.
<p>Razendsnel toegang tot het laatste Zeeuwse nieuws, het weer, sport en live radio en tv? Download de <a href="https://www.omroepzeeland.nl/app">Omroep Zeeland app</a> voor <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepzeeland.android&feature=featured-apps">Android</a> of <a href="https://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082?mt=8">iPhone/iPad</a>.</p>