'Vlissingen doet onvoldoende tegen drugsoverlast'

'Vlissingen doet onvoldoende tegen drugsoverlast'
'Vlissingen doet onvoldoende tegen drugsoverlast' © OZ
Vlissingse partijen zijn overlast beu
CDA, PvdA, POV, SGP en VVD merken dat bezoekers worden lastig gevallen door straathandelaren. Ook worden auto's geparkeerd op plekken waar dat niet mag en durven mensen 's avonds niet meer over straat. Raadslid Pim Kraan (POV) wil dat daar verandering in komt: "Mensen durven 's avonds niet meer te pinnen, omdat er duistere types rond hangen. Dan kun je zeggen dat mensen daar niet moeten komen, maar dat moet natuurlijk gewoon kunnen."
Enkele voorbijgangers herkennen zich in dat verhaal. Een buurtbewoner zegt dat zijn vrouw niet meer alleen over straat loopt als het donker is. "Dat komt door groepsvorming, dan is het niet prettig om daar langs te lopen." Een andere vrouw vertelt ook dat ze 's avonds liever niet buiten komt. "Je hoort over steekpartijen hier in de buurt. Dat vind ik dan toch een beetje eng."
In de brief concluderen de politieke partijen dat er nauwelijks handhaving is. "De stad wordt steeds minder aantrekkelijk om in te wonen en de illegale kamerverhuur aan arbeidsmigranten en toeristen maakt het woon- en leefklimaat in de binnenstad en het middengebied niet beter: integendeel."

Bijeenkomst

Volgens de partijen doet het gemeentebestuur onvoldoende om de overlast aan te pakken. Daarom willen zij zelf een plan van aanpak opstellen. Om te horen welke problemen er precies spelen in de stad, organiseert het kwintet van oppositiepartijen dinsdag 8 oktober een bijeenkomst om in gesprek te gaan met bewoners, coffeeshophouders, buurtcomités en de politie.