Pleijte wint Kustloop, Luitwieler verpulvert parcoursrecord

De Kustloop in Vrouwenpolder is gewonnen door Tim Pleijte uit Vlissingen. Pleijte liep de halve marathon, die bijna voor de helft over strand gaat, in 1:14.58'. In de laatste kilometers wist hij Erwin Adan uit Koudekerke van zich af te schudden. Bij de dames verpulverde Samantha Luitwieler uit Vlissingen het parcoursrecord met meer dan drie minuten.

Bij de mannen vormden zes lopers in het begin van de wedstrijd een kopgroep. Naast Pleijte en Adan zaten onder anderen Huub van Noorden en Erwin Harmes daarbij. Op het strand bleven Van Noorden, Pleijte en Adan over, waarna ook Van Noorden moest lossen. Pleijte liep in de slotfase van de halve marathon weg bij Adan en won zo met een voorsprong van twaalf seconden.

Kustloop Vrouwenpolder

halve marathon, mannen
1. Tim Pleijte Vlissingen 1:14.58'
2. Erwin Adan Koudekerke 1:15.10'
3. Huub van Noorden 's-Heer Abtskerke 1:16.12'

Bij de vrouwen was de wedstrijd een stuk minder spannend. Luitwieler maakte veel indruk en verpulverde het parcoursrecord van Agnes Schipper uit 2015 met ruim drie minuten. De nieuwe toptijd van de voorbereidingswedstrijd op de Kustmarathon werd gebracht op 1:23.49'. Er was niemand die in de buurt van Luitwieler kon blijven. Haar plaatsgenote Monica Sanderse kwam tot 1:27.36' en bleef daarmee maar net boven het oude parcoursrecord, maar genoeg om Luitwieler tegenstand te bieden was het niet.

Kustloop Vrouwenpolder

halve marathon, vrouwen
1. Samantha Luitwieler Vlissingen 1:23.49'
2. Monica Sanderse Vlissingen 1:27.36'
3. Henny Strating Kamperland 1:42.57'

De omstandigheden vandaag waren erg lastig voor de lopers. Door het zachte zand en de tegenwind was het stuk strand pittig. "Het was wel laag water, maar door de regen was het zand alsnog best zacht. De laatste paar kilometers waren hard dus dat was wel te doen", vertelt Tim Pleijte na afloop.

Kustmarathon

Voor veel lopers gold deze Kustloop als de perfect voorbereiding voor de Kustmarathon, die over drie weken op het programma staat. Voor Pleijte was deze test dus meer dan geslaagd. "Ik heb zelf het idee dat ik nu al fitter ben dan vorig jaar voor de Kustmarathon, dus dat is al fijn. Nu is het de komende hopen dat ik nog een stap kan zetten. Lukt dat niet is het jammer, als het wel lukt is het super", vertelt Pleijte.

Deel dit artikel:

Reageren