Franca Treur wint Selexyz debuutprijs

AMSTERDAM - Dat heeft de organisatie maandag in Amsterdam bekendgemaakt tijdens Manuscripta, de opening van het nieuwe boekenseizoen. Ze wint hiermee 10.000 euro. Volgens de jury is het debuut een 'uitzonderlijke, tijdloze roman' en is Treur 'een schrijfster in hart en nieren'.
Opnieuw genomineerd Haar roman is maandag ook opnieuw genomineerd voor een belangrijke boekenprijs. 'Dorsvloer vol confetti' is één van de 25 boeken op de Tiplijst voor de AKO Literatuurprijs 2010. Die prijs wordt beschouwd als de belangrijkste literatuurprijs van ons land.
Zondag werd al bekend gemaakt dat het prozadebuut van Treur ook kans maakt op de NS Publieksprijs 2010. Maandag 8 november wordt bekend gemaakt welk boek wordt bekroond met de AKO Literatuurprijs 2010. De schrijver van het winnende boek ontvangt naast een sculptuur van Eugène Peters een bedrag van € 50.000.
Dorsvloer vol confetti ‘Dorsvloer vol confetti’ is een terugblik op de gereformeerde jeugd van Franca Treur uit Meliskerke. Het boek verscheen in 2009 en is inmiddels een bestseller.